Protocolo limpieza COVID19 de Mas Romeu

June 17, 2020

Seguim aquestes pautes de neteja-post Covid19 a Mas Romeu

Aquestes són algunes de les pautes que seguim a l'hora de netejar els espais entre estada i estada. 

1. Utilitzem material de protecció. guants, bata i mascareta.

2. Ventilem les habitacions abans de netejar. obrim portes i finestres exteriors per deixar circular l'aire.

3. Renta't de mans abans i després de netejar.  amb aigua i sabó durant 20 segons com a mínim o fem servir un desinfectant de mans amb almenys un 60 % d'alcohol, gel hidroalcoholic que trobareu a cada allotjament.

4. Neteja i després higienització. Netejar consisteix a fer servir sabó o detergent i aigua per eliminar la brutícia, els gèrmens i les impureses. Un cop la superfície està neta, polvoritzem un desinfectant. Deixem que faci efecte durant uns minuts i, a continuació, eixuguem amb un drap de neteja nou per a cada hoste.Si primer neteges un espai i tot seguit l'higienitzes, pots reduir el risc d'infecció, nosaltres hem adquirit els productes de desinfecció recomanats per les autoritats vigents com el OX-virin, desinfectant ecològic i efectiu, d' alt nivell d' eficiència en front a virus amb embolcall (CORONAVIRUS) d' acord a la Norma Europea UNE 14476.

    5. Fem servir un desinfectant adequat. Els desinfectants domèstics més comuns així com lleixiu diluït o un mínim del 70 % d'alcohol són efectius per eliminar el coronavirus. Desinfectem sobretot les superfícies que es toquen amb més freqüència, com ara els interruptors de la llum, els poms de les portes, els comandaments a distància i les aixetes, entre d' altres.

      6. No oblidem sofàs, catifes, cortines i altres superfícies toves i poroses. Eliminem amb cura la brutícia visible i, a continuació, utilitzem OX-virin en els sofàs. Des de la reobertura hem tret totes les catifes de les habitacions i les que teníem de decoració. Les cortines la majoria també les hem retirat.

      7. Rentem tota la roba a la temperatura màxima recomanada pel fabricant. Això inclou els llençols, els protectors dels matalassos, les tovalloles de mà i de bany, els draps de cuina i edredons. Afegím al rental habitual un producte Sanytol, desinfectant tèxtil.

      8. Neteja i higienització de les papereres.  col·loquem una bossa d'un sol ús.

      9. Buidem l'aspiradora després de cada neteja. Desinfectem l'aspiradora i altres estris de neteja.

      10. Netegem mobiliari exterior. Llexiu diluida en aigua al 40%